Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Aaron Locke

Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Aaron Locke

Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Ian Bell

Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Ian Bell

Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Aaron Locke

Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Aaron Locke

Chloe on Madison

Simple Sophistication

Prominently located in Capitol Hill, one of Seattle’s most progressive neighborhoods, Chloe on Madison apartments appear simple at first glance. However, outward reserve unfolds into surprising sophistication, detail, and depth the closer you get.

...
Seattle, Washington
COMPLETED IN 2019
  • 137
  • 148,500 sq. ft.
MARKET

Housing

DISCIPLINES

Architecture

PROJECT TYPE

Mid-Rise

PROJECT CONTACT

Architecture: Dave Heater

housing@ankrommoisan.com


Architecture Story

Fusing Neighborhoods Together

Architecture Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Aaron Locke

Architecture Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Aaron Locke

Architecture Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Aaron Locke

Architecture Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Aaron Locke

Architecture Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Aaron Locke

Architecture Photo of Chloe on Madison

Ⓒ Ian Bell

Certified LEED for Homes Platinum, the mixed-use, 137-unit Chloe on Madison apartments transition from the busy retail corridor along East Madison Street to the quieter, residential side street through two complementary design themes. Visually contrasting and balanced massing and materials define Chloe on Madison’s public and private characters. Elongated white panels define its active urban edge. Here, Chloe on Madison’s massing is uniform and confident. As the busier retail side shifts up the hill to the residential street, the mews are defined in black tones, organic patterns, and garden greenery. From afar, the building sits comfortably among its neighbors. Up close, fine details arise: the smoothly integrated venting in the facade; the textural quality of its board-form concrete; the smooth horizontal lines that connect one plane to the other. Inside, a three-story atrium, with floor-to-ceiling windows and a light sculpture by artist Ben Zamora, gives an unexpected burst of light and volume. This inside/outside connection is a deliberate fusion of residents’ needs and Seattle’s culture. A grand staircase connects the atrium to the outside on three levels. Residents can wheel their bikes inside, lock up, then meet their friends outside on another level. Diverse amenities—a rooftop deck, co-working spaces, communal kitchens, lounge areas, conference rooms, a fitness area—support versatility and connectedness. Inside each residential unit, we prioritize comfort and quality, with well-crafted kitchens, some Juliette balconies, and outdoor views upon entry of downtown Seattle, Mt. Rainier, and the Olympic Mountains beyond.

...

SIMILAR PROJECTS

SEE MORE PROJECTS

EXPLORE MORE