Explore

Vision first.

Creating places of balance.

We are a design firm.

We are Ankrom Moisan.

The Ins and Outs of Adaptive Reuse


Mason & Main

Center of Attention

Occupying the site of America's first city-funded housing project in Seattle's Yesler Terrace neighborhood, Mason & Main embraces the context of its location as an inclusive gathering place for people of all backgrounds while transforming its surroundings into a destination that pedestrians and residents alike are drawn to. As a bifurcated mass, Mason & Main offers two destinations to explore and enjoy. The structures are split by a shared courtyard that allows residents to enjoy fresh air and the greenery of a community garden. A mural painted by a local Seattle artist sits above the courtyard, depicting clusters of colorful birdhouses and emphasizing the sense of community shared by residents of the two buildings. A pocket park adjacent to the site adds an open green space to the zig-zag public hill climb assist that guides pedestrians from the apartment complex to the transit station at the top of the hill. Being connected to Seattle's public transit system means that residents of Mason & Main can easily access the rest of the city by bus or light rail. Yet even with the gateway to Seattle in it backyard, Mason & Main's thoughtful design makes it the center of attention for Little Saigon.

Center of Attention

Occupying the site of America's first city-funded housing project in Seattle's Yesler Terrace neighborhood, Mason & Main embraces the context of its location as an inclusive gathering place for people of all backgrounds while transforming its surroun...

Middle Plaza

Vital Connections Fostering Community and Well-Being

Menlo Park is one of the most desirable addresses in Northern California, with a vibrant downtown, adjacency to Stanford University, and easy access to the culture and beauty of the San Francisco Bay Area. But finding housing that feels like home in this technology mecca can be a challenge. Middle Plaza is a three-building, 215-unit residential complex designed and built for Stanford University faculty, staff, alumni and affiliates. As the Interiors team on this vital addition to downtown Menlo Park, our Urban Living team was charged to create elevated living environments that provide both respite from and essential ties to the lively university town that surrounds the 8.4 acre site. Our Urban Living team designed the common amenity spaces to be versatile and conducive to planned and impromptu social interactions. Going far beyond the typical amenity lounge, these spaces boast game and media rooms, chef-worthy kitchens for larger upscale entertaining, wellness and fitness studios, and focus rooms to extend the work-from-home possibilities beyond each residence. Each of the three building’s common areas has a bespoke design and unique “vibe,” giving residents the ability to customize their experiences based on their needs, or even frame of mind, truly curating their choices. Knowing how important it is to stand out in a multi-unit multi-family residence, the amenity spaces are purposefully designed to be aesthetically harmonious inviting multiple age groups to enjoy them at once, cultivating community that ultimately leads to happier, healthier, more connected residents. An inside-out approach to the one- and two-bedroom residences takes advantage of Menlo Park’s temperate climate and nearly 300 days of sunshine each year. Light-filled with a seamless flow to patio spaces dotted with all-season and native plantings, the wellness benefits of satisfying residents’ innate biophilia are abundant. While the city outside is bustling, a warm palette and elegantly simple fixtures and finishes lend a relaxed and tranquil feel, enabling essential reconnection to oneself and one’s family. Thanks to the futures thinking approach, the Urban Living team tapped into the increasing trend of “forever renters,” designing each residence to function as an adaptive and evolving space, rather than the revolving door of a typical apartment community. The result is a living space with both an immediate and lasting sense of home.

Vital Connections Fostering Community and Well-Being

Menlo Park is one of the most desirable addresses in Northern California, with a vibrant downtown, adjacency to Stanford University, and easy access to the culture and beauty of the San Francisco Bay Area. But finding housing that feels like home in ...

Ⓒ Magda Biernat Photography

Subtext LOCAL Boise

Branded by Experience

Subtext LOCAL Boise is branded by the day-to-day experiences of its residents. Stationed along downtown Boise’s central roadway, Subtext LOCAL Boise multifamily community provides a haven for students, and recently graduated young professionals. With an abundance of amenities designed to accommodate all personality types, from the extroverted who thrive in activity among others, to individuals who prefer to quieter surroundings, and everyone in between, Subtext LOCAL Boise proves to be a location where young people can find their tribe and become the version of themselves that they were meant to be. One of the first young professional projects for repeat client Subtext, LOCAL Boise is hyper-aware of how it connects to surrounding contextual spaces, how it develops a brand, and how it sets the standard for Subtext’s future young professional work. Emphasizing street-level connections, Subtext LOCAL Boise incorporates floor-to-ceiling windows throughout the lobby and ground-floor common spaces to link the interior of the building with the external sidewalk, creating eye-catching visual connections that draw people in and underscore Boise’s local color. As far as young professional housing complexes go, Subtext LOCAL Boise gives its residents the ideal environment to find their footing and establish themselves as independent young adults, whether it’s their first time away from home or the beginning of their post-grad professional lives.

Branded by Experience

Subtext LOCAL Boise is branded by the day-to-day experiences of its residents. Stationed along downtown Boise’s central roadway, Subtext LOCAL Boise multifamily community provides a haven for students, and recently graduated young professionals. Wi...

UWMC 6N OB Expansion

Healing with the Comforts of Home

The most comforting feeling in the world is the safety of a mother’s arms. The UWMC 6N OB Expansion is a close second. Dedicated to the comfort and care of both mothers and their newborn babies, the UWMC 6N is an expansion of the University of Washington Medical Center’s existing mother-baby unit. Attached to yet separate from the rest of the rest of the unit, 6N lies in its own peninsula within the UWMC building. Off and away from the hustle and bustle of the rest of the hospital, the OB expansion provides high levels of direct, specialized care and monitoring, as well as extra privacy. Across the hall is a low-activity blood lab that, because of its proximity and minimal traffic, affords patients plenty of peace, quiet and rest during their stay. Designed as a flexible space, the patient rooms in 6N can be used in different ways for recovering and expecting mothers, accommodating antepartum examinations and postpartum recovery care. The flexible use of the patient rooms supports different staffing models, depending on the type of care needed. A focus on freshness in the front entry to UWMC 6N welcomes patients into the safety and support of the Natal Care Unit. The abundance of light from both exterior windows and interior light fixtures marks the expanded wing as welcoming and approachable, a significant benefit for the patients who occupy the unit for extended periods of time while receiving care. Within individual patient rooms, a deliberate effort to embrace the feelings and aesthetics associated with hospitality spaces elevates each room and guarantees comfort while adhering to the existing University of Washington Medical Center design standards. Earth-tone finishes and wood-look headwalls bring moments of biophilia into each patient room, while wide windows provide exquisite views of the University of Washington’s campus below. Sleeper sofas, pendant lights, and repeated geometric patterns are among the deliberate design decisions for materials choices and color palettes that create moments which transform the patient rooms from a clinical space into a home away from home. Durable finishes ensure that the rooms are easy to clean and built to last, without sacrificing an ounce of comfort.

Healing with the Comforts of Home

The most comforting feeling in the world is the safety of a mother’s arms. The UWMC 6N OB Expansion is a close second. Dedicated to the comfort and care of both mothers and their newborn babies, the UWMC 6N is an expansion of the University of ...

About Ankrom Moisan

With diverse input, shared vision
DESIGN PHILOSOPHY

With collective experience in architecture, interiors, planning, and brand, our design teams combine perspectives to shape a cohesive vision. We balance discipline and daring to build work that is intentional, useful, and long-lasting. We challenge ourselves—every day, with every project—to design smarter and better, to go beyond for our clients and connect our communities. Because when we get vision right, everyone can share it.

COMPOSITION
132
ACCREDITATIONS
5,450
COLLECTIVE YEARS EXPERIENCE
1,625
YEARS AT UNIVERSITY
7,800
ANNUAL EDUCATION HOURS
1.111E+186
COLLABORATION COMBINATIONS
4%
MICHAELS

With expertise, opportunity
OUR HISTORY

Since 1983, when two friends launched a small firm, we’ve worked to inspire clients and build thriving communities.

Today, we have offices in Portland, Seattle, and San Francisco. Annually, our 800+ projects, across eight industry sectors, span every scale and experience. Our 300+ people tackle this deeply human work, designing environments that awaken possibilities.

Since the very beginning, we’ve imagined a better future. Every day, we create it.

SINCE WE’VE BEEN KEEPING TRACK
22,200
COMPLETED PROJECTS
563
CITIES
44
STATES
4
COUNTRIES
1
PLANET
15,000
WORKSTATIONS
33,000
UNITS / BEDS / KEYS
55,000,000
FT. SQ.
40%
SUSTAINABLY CERTIFIED