Photo of Archivist Capital

Ⓒ Josh Partee

Photo of Archivist Capital

Ⓒ Josh Partee

Photo of Archivist Capital

Ⓒ Josh Partee

Photo of Archivist Capital

Ⓒ Josh Partee

Photo of Archivist Capital

Ⓒ Josh Partee

Archivist Capital

From Penthouse to Workplace

Overlooking Director Park atop downtown Portland’s Fox Tower sits one of the region’s most sophisticated commercial workplaces. Once a penthouse suite, now the highly functional two-floor home of a startup investment firm, Archivist Capital’s brightly elegant offices frames sweeping views of the city while exuding the warmth and personality of a contemporary Northwest home. We designed this space around fostering relationships: the heart of every healthy business.

...
Portland, Oregon
COMPLETED IN 2019
  • 2 stories
  • 7500 sq. ft.
MARKET

Office

DISCIPLINES

Interiors

PROJECT TYPE

Workplace Interiors

PROJECT CONTACT

Interiors: Bethanne Mikkelsen

officemsc@ankrommoisan.com


Interior Story

Work That Welcomes Home

Interior Photo of Archivist Capital

Ⓒ Josh Partee

Interior Photo of Archivist Capital

Ⓒ Josh Partee

Interior Photo of Archivist Capital

Ⓒ Josh Partee

Interior Photo of Archivist Capital

Ⓒ Josh Partee

Interior Photo of Archivist Capital

Ⓒ Josh Partee

Archivist Capital’s elegant workplace office rises above Portland, with clean lines, warm wood tones, and splashes of color in the common spaces that refresh and energize while exuding the comforts of home. This trend, now shorthanded as “resimercial,” had barely begun when we launched Archivist Capital’s new workplace. Thematically, the mixed-use building’s 27th floor—Archivist Capital’s incubator space—is anchored in welcoming hospitality. Their open office is designed around a welcoming open floor plan and kitchen-slash-bar, with plenty of room to host large parties that spill out onto the rooftop deck. Broad windows prioritize the expansive urban views, with comfortable booth seating placed right up against the glass so visitors can sit, talk, and gaze out over the rooftop deck to the city beyond. A multifunctional open office space was designed to help newly funded startups get off the ground before moving into their own space. Upstairs on the 28th floor, we anchored four offices, a conference room, and a giant living room area, complete with a fireplace around more personal expressions of home and comfort. Their entire workplace is filled with light and light-colored wood, right down to the meticulous herringbone-patterned white hardwood flooring on the main level. Outside, on the rooftop deck, where our client can share Portland’s long summer evenings with potential investment partners, we designed space for a full sink, grill, and gas fire pit. Archivist Capital wanted their new office to express comfort above all, to feel more homelike than office-like. We can attribute a great deal of our project’s success to this relationship-first approach—an approach that, while driving the then-nascent resimercial trend, has shaped a workplace that feels timeless, highly functional, and deeply individual.

...

SIMILAR PROJECTS

SEE MORE PROJECTS

EXPLORE CROSS MARKETS

Go Back to ""