Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Photo of Rainier Square
Photo of Rainier Square

Rainier Square

Rainier Square sits in the heart of Seattle, adjacent to the iconic Rainier Tower. The newly built high rise has 59 stories and contains 734,000 square feet of office space, 189 ultra luxury apartment residences, and 24,000 sq. ft. of amenities, all with 360-degree unobstructed views of the city. Upon arrival residents are greeted by a doorman, and an exclusive elevator waits to take them to the 40th floor. We had the pleasure to design the luxurious residential units on floors 39 to 58. In Seattle, success is not measured by flashy trends, but rather by discovering a sense of purpose. Rainier Square’s residents are leaders, executives, and locally engaged philanthropists. They are dedicated to social causes and involved in their community while staying connected to their passions. They are looking for a home that offers space to pursue their creative interests and feel like the world is at their fingertips. We deliver all of this and more right to their doorstep. Here, a dedicated concierge is available to fulfill every need. A variety of spacious lounge seating groups are spread across the sky lobby giving residents the opportunity for a quiet moment or gathering with friends and family. Glass walls stretching 20 ft. high offer uncompromised panoramic views. Smart design is woven through the building starting with the touchless entry and remote elevator access controls. A well-lived life blends beautiful surroundings with a seamless integration of comforts, replacing the demands of a busy life with one of wellbeing. State of the art fitness areas are connected to the natural environment, creating a sanctuary for balance—mind, body, and soul as part of a holistic living experience.

...
Seattle, Washington
  • 189
  • 59 (AM did floors 39–59) stories
  • 1.7 million sq. ft.
  • Completed in 2021
PROGRAM

Urban Living Interiors

PROJECT CONTACT

housing@ankrommoisan.com


Interior Story

Amenities Amongst the Clouds

Architecture Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Architecture Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Architecture Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Architecture Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Architecture Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Architecture Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Architecture Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Architecture Photo of Rainier Square

Ⓒ Benjamin Benschneider

Centrally located in Seattle, Rainier Square exemplifies a sense of tranquility amidst the clamor of city life. Revitalization and renewal have become daily necessities, and residents desire diverse and engaging amenities that support a socially active lifestyle as well as quiet, restorative areas for relaxation. The carefully considered arrival sequence, for residents and guests alike, begins with a door attendant who takes you to the private sky lobby on the 40th floor. As you step out of the elevators you are greeted by expansive views and an open-plan lobby that is a physical interpretation of sensory experiences. The jewel of the sky lobby is the floating glass and steel staircase that connects to the resident amenity floor below. Designed through the lens of luxury hospitality design, this level offers residents cocktail seating with scenic views, a demonstration kitchen, communal dining room, and custom indoor grill. One of the design pillars of the project: The Well Lived Life – guided both program and the built environment. We blended beautiful surroundings with a seamless integration of comforts, and an agrarian approach to technology. Technology is responsive and adaptable, with thoughtful details and appointments that allow for invisible behind-the-scenes support of staff and services. Residences are transformative and adaptable in their thoughtful and intentional details that give back their most prized commodity: time. Influenced by the building’s architecture and inspiring views, the spaces echo the aerial quality, minerality, water, and surrounding mountains of the city. We focused on natural finishes, renewability, and longevity by creating a palette that celebrates truth in materials. As an abundance of light flows into each unit, shadows are cast through the layering of materials and light bounces off the atmospheric, watercolor-like palette grounded with veneer and stone. The residences are filled with upgrades that one would typically find in a custom home. Every unit was designed to enhance a sense of arrival and comfortable yet formal flow. Unrivaled penthouse units span 3,000 sq. ft. and include an entertaining kitchen with midnight wet bar, custom-built walk-in closet made for two, and spa bathroom complete with soaking tub with soaring views.

...

SIMILAR PROJECTS

SEE MORE PROJECTS

EXPLORE MORE